Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i maślane, z chrupiącą kruszonką. Mimo, że drożdżowe, pyszne przez kilka dni :).
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36110
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 194
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 332
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 419
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36110
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 194
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 332
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 419
Składniki
Do rozkruszonych drożdży dodać 0,5 szklanki podgrzanego mleka, łyżkę cukru i łyżkę mąki. Odstawić na ok. 10 minut. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać pozostałe mleko, cukier, jajka, rozpuszczone masło i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiać mikserem z "hakami" przez ok. 10 minut. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę (w ciepłe dni szybciej ciasto rośnie;)). Rozetrzeć palcami składniki na kruszonkę. Na cieście ułożyć owoce (kwaśne, np. rabarbar, posypać dodatkowo cukrem). Posypać kruszonką. Piec w dużej blaszce ok. 40 min w 180°C.