Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste i maślane, z chrupiącą kruszonką. Mimo, że drożdżowe, pyszne przez kilka dni :).
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Do rozkruszonych drożdży dodać 0,5 szklanki podgrzanego mleka, łyżkę cukru i łyżkę mąki. Odstawić na ok. 10 minut. Do dużej miski przesiać mąkę, dodać pozostałe mleko, cukier, jajka, rozpuszczone masło i wyrośnięty rozczyn. Wyrabiać mikserem z "hakami" przez ok. 10 minut. Odstawić do wyrośnięcia na 1 godzinę (w ciepłe dni szybciej ciasto rośnie;)). Rozetrzeć palcami składniki na kruszonkę. Na cieście ułożyć owoce (kwaśne, np. rabarbar, posypać dodatkowo cukrem). Posypać kruszonką. Piec w dużej blaszce ok. 40 min w 180°C.