Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubione przez większość drożdżówki z troszkę niecodziennym nadzieniem...w życiu wszystkiego należy skosztować ;)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5664
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 227
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12252
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5664
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać 3 łyżki cukru, kilka łyżek mąki i ciepłego mleka. Zrobić zaczyn i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ciepłe mleko i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w nasłonecznione miejsce do wyrośnięcia. Gotowe podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Odstawić na kwadrans. Następnie rozpłaszczyć, posmarować serem, nałożyć owoce i posypać brązowym cukrem.
Zwinąć/zlepić i odłożyć jeszcze na kwadrans. Piec w nagrzanym do temp. 180 piekarniku przez ok. 15-20 min. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!