Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubione przez większość drożdżówki z troszkę niecodziennym nadzieniem...w życiu wszystkiego należy skosztować ;)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15272
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15272
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać 3 łyżki cukru, kilka łyżek mąki i ciepłego mleka. Zrobić zaczyn i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ciepłe mleko i wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w nasłonecznione miejsce do wyrośnięcia. Gotowe podzielić na równe części (u mnie 12 szt). Odstawić na kwadrans. Następnie rozpłaszczyć, posmarować serem, nałożyć owoce i posypać brązowym cukrem.
Zwinąć/zlepić i odłożyć jeszcze na kwadrans. Piec w nagrzanym do temp. 180 piekarniku przez ok. 15-20 min. Ostudzić i posypać cukrem pudrem. Smacznego!