Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne bułki na śniadanie i kolację.
Jajka ucieramy z cukrem, masło lub margarynę roztapiamy i przestudzamy.
Drożdże rozcieramy z 1 łyżką cukru, płynne wylewamy do miski z mąką.
Dodajemy utarte jajka,stopione masło, mleko i zagniatamy ciasto.
Wyrobione ciasto przekładamy do miski,przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne można dodać mąki.
Oczyszczony rabarbar kroimy na małe kawałki.
Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Wstawiamy do lodówki.
Wyrośnięte ciasto wałkujemy na grubość około 1/2 -3/4 cm .Mąką podsypujemy tylko od spodniej strony.
Wycinamy po 2 krążki,jeden krążek ( 9 cm ) zostawiamy cały, a z drugiego mniejszą obręczą wykrawamy środek.
Wycięte krążki układać na całych, lekko dociskając.
Pozostałe ciasto wałkujemy i tak formujemy drożdżówki.
Do środka nakładamy rabarbar i posypujemy kruszonką.
Drożdżówki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia.
Drożdżówki pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 43
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7055
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 288
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 46
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 58
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 43
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako...
Odsłon: 7055
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 288
Pyszne nie tylko jako dodatek do kanapek. Polecam musztardę chrzanową ale rów...
Odsłon: 46
Łopatka była w promocji więc wygrała konkurs na "gwiazdę obiadu". Sezon w p...
Odsłon: 58
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem, masło lub margarynę roztapiamy i przestudzamy. Drożdże rozcieramy z 1 łyżką cukru, płynne wylewamy do miski z mąką. Dodajemy utarte jajka,stopione masło, mleko i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto przekładamy do miski,przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Jeśli ciasto będzie zbyt luźne można dodać mąki. Oczyszczony rabarbar kroimy na małe kawałki.
Składniki kruszonki przekładamy do miski i rozcieramy opuszkami palców aż powstaną małe grudki. Wstawiamy do lodówki. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na grubość około 1/2 -3/4 cm .Mąką podsypujemy tylko od spodniej strony. Wycinamy po 2 krążki,jeden krążek ( 9 cm ) zostawiamy cały, a z drugiego mniejszą obręczą wykrawamy środek. Wycięte krążki układać na całych, lekko dociskając. Pozostałe ciasto wałkujemy i tak formujemy drożdżówki. Do środka nakładamy rabarbar i posypujemy kruszonką.
Drożdżówki układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia. Drożdżówki pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z mascarpone i borówkami amerykańskimi
Desery
Deser toffee z karmelizowanymi migdałami
Desery
Kruchy placek ze śliwką i kruszonką
Desery
Ciasto gruszkowe z orzechową kruszonką
Tarta z mascarpone i borówkami amerykańskimi
Szybka do zrobienia, wdzięczna w smaku tarta z kremem mascarpone, posypaną bo...
Odsłon: 29
Deser toffee z karmelizowanymi migdałami
Pyszny deser budyniowo-jogurtowy z borówkami i chrupiącymi migdałami. Mocno s...
Odsłon: 43