Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne, domowe i proste.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 93
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1243
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 461
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15508
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 93
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1243
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 461
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15508
Składniki
Drożdże rozrabiamy z cukrem i małą ilością ciepłej wody. Robimy zaczyn i czekamy, aż wyrosną drożdżę. Łączymy z pozostałymi składnikami i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy naczynie z ciastem ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie formujemy średniej wielkości kulki o średnicy około 7 cm. Układamy na blasze, pamiętając o zachowaniu odstępów. Bułeczki smarujemy białkiem kurzym, aby się pięknie upiekły. Następnie wciskamy w ciasto kawałki truskawek i sypiemy kruszonkę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-35 min, aż się zarumienią.