Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne drożdżówki na długo zapadną wam w pamięć. Jak raz spróbujecie nie będziecie mogli się powstrzymać ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2595
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1939
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1632
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2595
Składniki
Drożdże rozpuszczam w mleku. Wyrabiam z jajkiem, solą, cukrem i mąką. Wkładam do lodówki na 10 minut.
Rozwałkowuję ciasto na prostokąt (20 x 30 cm). Układam pokrojoną margarynę na jednej połowie ciasta i przykrywam drugą, rozwałkowuję.
Ciasto składam na 3 części, wstawiam do lodówki na 10 minut. Ponownie rozwałkowuję, składam, rozwałkowuję, kroję na 16 kwadratów. W każdy kwadrat wtykam kawałek czekolady.
Odstawiam ciasto do wyrośnięcia, smaruję rozmąconym jajkiem. Wstawiam do piekarnika.