Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te pyszne drożdżówki na długo zapadną wam w pamięć. Jak raz spróbujecie nie będziecie mogli się powstrzymać ;)
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1414
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1414
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 203
Składniki
Drożdże rozpuszczam w mleku. Wyrabiam z jajkiem, solą, cukrem i mąką. Wkładam do lodówki na 10 minut.
Rozwałkowuję ciasto na prostokąt (20 x 30 cm). Układam pokrojoną margarynę na jednej połowie ciasta i przykrywam drugą, rozwałkowuję.
Ciasto składam na 3 części, wstawiam do lodówki na 10 minut. Ponownie rozwałkowuję, składam, rozwałkowuję, kroję na 16 kwadratów. W każdy kwadrat wtykam kawałek czekolady.
Odstawiam ciasto do wyrośnięcia, smaruję rozmąconym jajkiem. Wstawiam do piekarnika.