Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną babkę w dwóch kolorach i o dwóch smakach z dodatkiem oleju, która zawsze wychodzi, prosta szybka a za razem bardzo smaczna.
foremki na babkę, mikser, silikonowa łopatka,
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25879
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3038
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1393
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25879
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3038
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1393
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, a na samym końcu cały czas miksując cienkim strumykiem dodawać olej. Ciasto podzielić na 2 części, do jednej dodać ciemne kakao i ponownie zmiksować dodając mleko. Foremkę na babkę ( u mnie średnica 18 cm) wysmarować tłuszczem , lekko wysypać bułką tartą. Jasne ciasto przełożyć do foremki i wlać cienkim strumykiem ciemnego ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni i piec około 40 minut ( do suchego patyczka) Po upieczeniu wystudzić. Rada; Do ciasta można dodać różnego rodzaju bakalie. Proporcje są podane na średnią foremkę , ale ja zrobiłam 2 babki w foremkach o średnicy 18 cm.