Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mała odmiana standardowej wersji..
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 532
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10809
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 532
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10809
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13479
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2736
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Oba ciasta wałkujemy na bardzo cienkie, kładziemy jedno na drugim.
Wycinamy nożem grubsze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko). Posypujemy pudrem. Smacznego :)