Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mała odmiana standardowej wersji..
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 146
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 97
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 46
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 146
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 97
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 46
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Oba ciasta wałkujemy na bardzo cienkie, kładziemy jedno na drugim.
Wycinamy nożem grubsze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko). Posypujemy pudrem. Smacznego :)