Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mała odmiana standardowej wersji..
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 894
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 894
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę przesiewamy przez sitko. Wszystkie składniki (oprócz kakao) mieszamy i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części - do jednej dodajemy kakao i zagniatamy. Oba ciasta wałkujemy na bardzo cienkie, kładziemy jedno na drugim.
Wycinamy nożem grubsze paski, przecinamy przez środek, aby powstała dziurka. Łapiemy za koniec i "przewlekamy" przez dziurkę. Smażymy z dwóch stron na rumiano (lekko). Posypujemy pudrem. Smacznego :)