Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki dyniowe pachnące jesienią
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 26
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 128
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 157
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 178
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 26
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 128
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 157
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 178
Składniki
Dynię obrać ze skórki za pomocą obieraczki do warzyw i pokroić na male kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170°C. Piec ok 30 do miękkości dyni. Zblendować na gładką masę. Do misy wsypać ksylitol, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Dobrze wymieszać. Dodać purée, jogurt, jajka oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na niskich obrotach na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać łyżką ciasto i piec na małym na rumiany kolor z obu stron. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i posmarować konfiturą żurawinową. Smacznego!