Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki dyniowe pachnące jesienią
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7759
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 566
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7759
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 566
Składniki
Dynię obrać ze skórki za pomocą obieraczki do warzyw i pokroić na male kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170°C. Piec ok 30 do miękkości dyni. Zblendować na gładką masę. Do misy wsypać ksylitol, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Dobrze wymieszać. Dodać purée, jogurt, jajka oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na niskich obrotach na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać łyżką ciasto i piec na małym na rumiany kolor z obu stron. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i posmarować konfiturą żurawinową. Smacznego!