Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pankejki dyniowe pachnące jesienią
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 779
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2592
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 327
Pyszna i kremowa zupka z brukselką,zaskoczy was smakiem To taka inn alterna...
Odsłon: 86
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 779
Makaron po sycylijsku to prawdziwa uczta inspirowana wulkanicznym krajobrazem...
Odsłon: 2592
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 327
Pyszna i kremowa zupka z brukselką,zaskoczy was smakiem To taka inn alterna...
Odsłon: 86
Składniki
Dynię obrać ze skórki za pomocą obieraczki do warzyw i pokroić na male kawałki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 170°C. Piec ok 30 do miękkości dyni. Zblendować na gładką masę. Do misy wsypać ksylitol, mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Dobrze wymieszać. Dodać purée, jogurt, jajka oraz rozpuszczone i ostudzone masło. Wszystkie składniki wymieszać mikserem na niskich obrotach na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać łyżką ciasto i piec na małym na rumiany kolor z obu stron. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem i posmarować konfiturą żurawinową. Smacznego!