Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne ciasto.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 314
Składniki
Podłużna blaszka 23 X 10 cm, wyłożona folią przezroczystą ponad krawędzie. Galaretkę rozpuścić w 220 ml wrzątku. Puree powinno być bardzo gęste, najlepiej z dyni hokkaido. Galaretkę mieszamy z puree, pudrem i cynamonem. Potem doprawiamy sokiem z cytryny. W blaszce układamy warstwowo * herbatniki * masę * herbatniki * masę * herbatniki * masę Blaszkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukry, cynamon i pod koniec ubijania fix. Masę śmietankową nakładamy na ciasto i posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Schładzamy w lodówce.