Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne ciasto.
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 519
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10741
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19674
Jeśli szukacie ciekawego pomysłu na obiad to danie, które z pewnością przypad...
Odsłon: 519
Prościej chyba nie można. Smaczny deser z galaretek i jogurtu. Trochę czasu c...
Odsłon: 10741
Kruchy placek z brzoskwiniami i delikatną pianką budyniową to nasza propozycj...
Odsłon: 19674
Składniki
Podłużna blaszka 23 X 10 cm, wyłożona folią przezroczystą ponad krawędzie. Galaretkę rozpuścić w 220 ml wrzątku. Puree powinno być bardzo gęste, najlepiej z dyni hokkaido. Galaretkę mieszamy z puree, pudrem i cynamonem. Potem doprawiamy sokiem z cytryny. W blaszce układamy warstwowo * herbatniki * masę * herbatniki * masę * herbatniki * masę Blaszkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukry, cynamon i pod koniec ubijania fix. Masę śmietankową nakładamy na ciasto i posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Schładzamy w lodówce.