Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie i smaczne ciasto.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 146
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 463
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 146
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 463
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 71
Składniki
Podłużna blaszka 23 X 10 cm, wyłożona folią przezroczystą ponad krawędzie. Galaretkę rozpuścić w 220 ml wrzątku. Puree powinno być bardzo gęste, najlepiej z dyni hokkaido. Galaretkę mieszamy z puree, pudrem i cynamonem. Potem doprawiamy sokiem z cytryny. W blaszce układamy warstwowo * herbatniki * masę * herbatniki * masę * herbatniki * masę Blaszkę wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukry, cynamon i pod koniec ubijania fix. Masę śmietankową nakładamy na ciasto i posypujemy pokruszonymi herbatnikami. Schładzamy w lodówce.