Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowy deser z serka mascarpone z dodatkiem musu brzoskwiniowego i z egzotycznymi owocami. Dzięki dekoracjom z karamboli wygląda świetnie i na pewno zachwycisz nim wszystkich gości. To świetny przepis na Sylwestra czy karnawał.
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4598
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4598
Składniki
Krem. Mascarpone razem ze śmietanką i cukrem ubijamy, najpierw na małym, potem na coraz wyższych obrotach. Ubijamy przez kilka minut, aż zgęstnieje. Odstawiamy do lodówki. Mus brzoskwiniowy. Brzoskwinie z puszki odcedzamy i miksujemy. W razie potrzeby lekko dosładzamy. Owoce egzotyczne. Granat obieramy, wyciągamy pestki z połowy owocu. Kaki obieramy i kroimy w kostkę, zostawiamy tylko 4 plasterki do dekoracji. Brzoskwinie kroimy w kostkę. Karambolę myjemy (nie trzeba jej obierać), kroimy w plasterki. 4 plastry odkładamy do dekoracji, pozostałe mieszamy z resztą owoców. Przygotowujemy 4 pucharki. Do każdego dajemy po łyżce musu brzoskwiniowego, na to krem mascarpone, znów mus brzoskwiniowy. Na górę wykładamy mieszankę owoców i dekorujemy plasterkiem kaki i karamboli.