Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny deser z parzonego ciasta. Polecam bo smaczne :)
Wodę gotujemy z margaryną i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i proszek do pieczenia, ubijamy mikserem na gładką masę. Za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy wyciskamy podłużne kształty, u mnie tak około 3 na 10 centymetrów. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku do 220 * na złoty kolor, ciasto musi być dobrze wypieczone, tak około 15 min. a następnie przy uchylonych drzwiczkach następne 5 min. Gdy się upieką i wystygną kroimy na połowę.
Robimy krem.
Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem, do trzeciej wsypujemy budyń, mąkę ziemniaczaną, gotujemy budyń.
do gorącego dodajemy galaretkę, dobrze mieszamy by się rozpuściła w budyniu. Zostawiamy do wystudzenia. Ucieramy z kostką masła na gładką masę.
Nakładamy masę na eklerki i przykrywamy. Rozpuszczamy czekolady oddzielnie w miseczkach, płynną nakładamy do woreczka śniadaniowego, ucinamy koniuszek i dekorujemy nasze ciacha.
SMACZNEGO
Przepis na ciasto parzone idealnie nadaje się na karpatkę jak i na eklerki ....
Odsłon: 3504
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 678
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 147
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1725
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 199
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 401
Pyszny obiad w kilka chwil :) Pierś z kurczaka z kurkami z sosie śmietanowym...
Odsłon: 678
Pyszna krucha kaczka zapiekana z jabłkami. Chrupiąca skórka a mięsko delikat...
Odsłon: 147
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 1725
Podam wam przepis który testowałam dla próby mój pomysł czeka na was na blogu
Odsłon: 199
Zielone pomidory przygotowane w ten sposób idealnie zachowują strukturę, są m...
Odsłon: 401
Składniki
Wodę gotujemy z margaryną i solą. Do gotującej dodajemy mąkę i energicznie rozcieramy grudki. Gdy wystygnie wbijamy jajka i proszek do pieczenia, ubijamy mikserem na gładką masę. Za pomocą rękawa cukierniczego lub szprycy wyciskamy podłużne kształty, u mnie tak około 3 na 10 centymetrów. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku do 220 * na złoty kolor, ciasto musi być dobrze wypieczone, tak około 15 min. a następnie przy uchylonych drzwiczkach następne 5 min. Gdy się upieką i wystygną kroimy na połowę.
Robimy krem. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem, do trzeciej wsypujemy budyń, mąkę ziemniaczaną, gotujemy budyń. do gorącego dodajemy galaretkę, dobrze mieszamy by się rozpuściła w budyniu. Zostawiamy do wystudzenia. Ucieramy z kostką masła na gładką masę. Nakładamy masę na eklerki i przykrywamy. Rozpuszczamy czekolady oddzielnie w miseczkach, płynną nakładamy do woreczka śniadaniowego, ucinamy koniuszek i dekorujemy nasze ciacha. SMACZNEGO
Przepisy Desery
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Desery
Tort Pavlova
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 59
Ciasto- czekoladowiec
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekła...
Odsłon: 42