Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2017
proste i pyszne ciasto
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 939
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23018
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 939
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104821
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Łodygi rabarbaru kroimy w kostkę lub paseczki i zasypujemy 3 łyżkami cukru. Odstawiamy i czekamy żeby rabarbar puścił sok. Piekarnik nagrzewamy do 190 st.C. Formę wykładamy papierem do pieczenia. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, aż masa jajeczna będzie puszysta. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy mąkę z proszkiem oraz kilka kropel aromatu cytrynowego. Nie przerywając miksowania wlewamy cienką stróżką olej. Miksujemy jeszcze chwile, tylko do połączenia składników. Ciasto przelewamy do formy, na wierzch układamy rabarbar. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 35 min lub do momentu, aż ciasto pięknie się przyrumieni. Sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Smacznego