Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe i mocno czekoladowe ciasto z malinami
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1714
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1714
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17884
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę, kakao oraz sodę. W drugiej wymieszać trzepaczką cukier z maślanką, olejem i jajkami. Do mokrych składników wsypać suche w dwóch pariach i wymieszać trzepaczką. Dodać pokrojoną drobno czekoladę i chwilę wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierch ułożyć maliny. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy na funkcji góra dół bez termoobiegu ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe posypać cukrem pudrem po przestudzeniu. Smacznego! *ciasto jest puszyste i wilgotne *można zrobić z innymi owocami *zachowuje świeżość przez kilka dni