Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 1138
Dodano: 04.02.2016
Odsłon: 8314
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Olej wlać do garnka i rozgrzać.
Wszystkie składniki zmiksować w naczyniu. Ciasto będzie kleiste ale nie trzeba dosypywać mąki bo pączusie stracą na puszystości.
Potrzebne nam będą 2 łyżeczki. Jedną łyżeczką nabieramy porcję ciasta a drugą zsuwamy ciasto do nagrzanego oleju.
Łyżeczki możemy moczyć w oleju - to ułatwi nam zsuwanie ciasta.
Pączki rosną w trakcie smażenia. Powinny obracać się same.
Smażymy na złoto.
Wyjmujemy np szczypcami i osączamy na ręczniku papierowym.
Posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)