Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie, puszyste i przepyszne! A do tego robi się je błyskawicznie!
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 184
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 699
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 184
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 699
Składniki
Olej wlać do garnka i rozgrzać.
Wszystkie składniki zmiksować w naczyniu. Ciasto będzie kleiste ale nie trzeba dosypywać mąki bo pączusie stracą na puszystości.
Potrzebne nam będą 2 łyżeczki. Jedną łyżeczką nabieramy porcję ciasta a drugą zsuwamy ciasto do nagrzanego oleju. Łyżeczki możemy moczyć w oleju - to ułatwi nam zsuwanie ciasta. Pączki rosną w trakcie smażenia. Powinny obracać się same. Smażymy na złoto. Wyjmujemy np szczypcami i osączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!