Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są mięciutkie, puszyste i przepyszne! A do tego robi się je błyskawicznie!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1524
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8785
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3153
Polecam.
Odsłon: 1961
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1524
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8785
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3153
Polecam.
Odsłon: 1961
Składniki
Olej wlać do garnka i rozgrzać.
Wszystkie składniki zmiksować w naczyniu. Ciasto będzie kleiste ale nie trzeba dosypywać mąki bo pączusie stracą na puszystości.
Potrzebne nam będą 2 łyżeczki. Jedną łyżeczką nabieramy porcję ciasta a drugą zsuwamy ciasto do nagrzanego oleju. Łyżeczki możemy moczyć w oleju - to ułatwi nam zsuwanie ciasta. Pączki rosną w trakcie smażenia. Powinny obracać się same. Smażymy na złoto. Wyjmujemy np szczypcami i osączamy na ręczniku papierowym. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!