Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prawdopodobnie najszybszy i najprostszy przepis na piernik świąteczny, jaki możesz znaleźć w internecie. Wystarczy, że połączysz składniki, zmiksujesz je i upieczesz masę, a wyjdzie ci przepyszne i aromatyczne korzenne ciasto.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10426
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3978
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 982
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7901
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 231
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 199
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10426
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3978
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 982
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7901
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 231
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 199
Składniki
Przygotuj blender. Do misy wrzuć wszystkie mokre składniki i dokładnie je ze sobą połącz.
Do tak powstałej masy wsyp następnie wszystkie suche składniki. Ponownie zmiksuj.
Przygotuj keksówkę (o wymiarach 24 cm x 10 cm) i wyłóż ją papierem do pieczenia. Wylej masę do blachy.
Wstaw keksówkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz ok. godzinę (po tym czasie sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe).
Wyjmij ciasto i ostudź. Gdy piernik będzie już chłodny, wyjmij z formy i przekrój na trzy równe części. Każdą przełóż powidłami śliwkowymi. Jeśli nie masz ochoty na polewę czekoladową, po prostu posyp piernik cukrem pudrem.
Przygotuj polewę. Kremówkę podgrzej w garnku i do ciepłej wsyp pokruszoną czekoladę. Mieszaj do utworzenia jednolitej masy. Od razu zalej chłodnego już piernika. Jeśli chcesz, posyp pokruszonymi orzechami włoskimi.