Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik zapraszam po przepis
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
Ciasto ;Do miski daję mąkę z sodą wbijam jajka ,wsypuje cukier wlewam mleko i olej dodaje przyprawę do piernika wszystko mieszam by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut.
Polewa ;w garnuszku umieszczam margarynę ,cukier ,kakao i wodę wszystko rozpuszczam i odstawiam do ostygnięcia i wtedy polew zestygnie .
Ciasto po upieczeniu zostawiam by ostygło ,ściągam boki tortownicy i ciasto kroje na 2 placki na dolny placek wykladam dżem przykrywam druga połową ciasta następnie polewam ostudzona polewa i posypuje posypką lub drobno posiekanymi orzechami orzechami. Po dokładne wykonanie zapraszam na film