Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik zapraszam po przepis
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30979
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5074
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30979
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3666
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5074
Składniki
Ciasto ;Do miski daję mąkę z sodą wbijam jajka ,wsypuje cukier wlewam mleko i olej dodaje przyprawę do piernika wszystko mieszam by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut.
Polewa ;w garnuszku umieszczam margarynę ,cukier ,kakao i wodę wszystko rozpuszczam i odstawiam do ostygnięcia i wtedy polew zestygnie .
Ciasto po upieczeniu zostawiam by ostygło ,ściągam boki tortownicy i ciasto kroje na 2 placki na dolny placek wykladam dżem przykrywam druga połową ciasta następnie polewam ostudzona polewa i posypuje posypką lub drobno posiekanymi orzechami orzechami. Po dokładne wykonanie zapraszam na film