Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik zapraszam po przepis
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1870
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5691
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5669
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1870
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5691
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5669
Składniki
Ciasto ;Do miski daję mąkę z sodą wbijam jajka ,wsypuje cukier wlewam mleko i olej dodaje przyprawę do piernika wszystko mieszam by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut.
Polewa ;w garnuszku umieszczam margarynę ,cukier ,kakao i wodę wszystko rozpuszczam i odstawiam do ostygnięcia i wtedy polew zestygnie .
Ciasto po upieczeniu zostawiam by ostygło ,ściągam boki tortownicy i ciasto kroje na 2 placki na dolny placek wykladam dżem przykrywam druga połową ciasta następnie polewam ostudzona polewa i posypuje posypką lub drobno posiekanymi orzechami orzechami. Po dokładne wykonanie zapraszam na film