Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowy piernik zapraszam po przepis
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15092
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3049
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8888
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15092
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3049
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8888
Składniki
Ciasto ;Do miski daję mąkę z sodą wbijam jajka ,wsypuje cukier wlewam mleko i olej dodaje przyprawę do piernika wszystko mieszam by nie było grudek. Gotowe ciasto wlewam do blaszki 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 45 minut.
Polewa ;w garnuszku umieszczam margarynę ,cukier ,kakao i wodę wszystko rozpuszczam i odstawiam do ostygnięcia i wtedy polew zestygnie .
Ciasto po upieczeniu zostawiam by ostygło ,ściągam boki tortownicy i ciasto kroje na 2 placki na dolny placek wykladam dżem przykrywam druga połową ciasta następnie polewam ostudzona polewa i posypuje posypką lub drobno posiekanymi orzechami orzechami. Po dokładne wykonanie zapraszam na film