Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, bardzo szybki w przygotowaniu, wymagający niewielu składników, a do tego pyszny placek. W sam raz dla niespodziewanych gości.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16892
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 107
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24231
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16892
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 107
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24231
Składniki
Margarynę utrzeć mikserem z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku.
Do utartej margaryny po trochę wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Utrzeć mikserem do jednolitej konsystencji.
Ciasto nakładać łyżką na brytfankę (u mnie 20x30 cm, ale może być większa). Żeby ułatwić sobie to zadanie łyżkę po każdym nałożeniu można zamaczać w gorącej, przegotowanej wodzie.
Śliwki bez pestek porozkładać na cieście. Można ewentualnie dodać do nich winogrona (ja tak zrobiłam) lub borówki.
Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni.