Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, bardzo szybki w przygotowaniu, wymagający niewielu składników, a do tego pyszny placek. W sam raz dla niespodziewanych gości.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4573
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7013
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4573
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12345
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7013
Składniki
Margarynę utrzeć mikserem z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku.
Do utartej margaryny po trochę wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Utrzeć mikserem do jednolitej konsystencji.
Ciasto nakładać łyżką na brytfankę (u mnie 20x30 cm, ale może być większa). Żeby ułatwić sobie to zadanie łyżkę po każdym nałożeniu można zamaczać w gorącej, przegotowanej wodzie.
Śliwki bez pestek porozkładać na cieście. Można ewentualnie dodać do nich winogrona (ja tak zrobiłam) lub borówki.
Piec ok. 40 min w temp. 180 stopni.