Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszny i lekki sernik. Sernik pachnie wanilią i jest przyjemnie kwaskowy.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem. Spód wyłożyć herbatnikami. Mango wyłożyć na sitko, potem zblendować na pulpę. Składniki w temperaturze pokojowej. Masło stopić i ostudzić. Serek, cukry i jajka wymieszać łyżką na jednolitą masę. Dodać budyń, wymieszać. Wlać masło, przemieszać, dodać mango i dżem, wymieszać. Masę przelać do tortownicy. Piec w 170 C ok. 70 minut.