Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszny i lekki sernik. Sernik pachnie wanilią i jest przyjemnie kwaskowy.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2874
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 305
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2874
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 305
Składniki
Tortownica 21-22 cm, wysmarowana tłuszczem. Spód wyłożyć herbatnikami. Mango wyłożyć na sitko, potem zblendować na pulpę. Składniki w temperaturze pokojowej. Masło stopić i ostudzić. Serek, cukry i jajka wymieszać łyżką na jednolitą masę. Dodać budyń, wymieszać. Wlać masło, przemieszać, dodać mango i dżem, wymieszać. Masę przelać do tortownicy. Piec w 170 C ok. 70 minut.