Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja popularnego angielskiego deseru Eton mess.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 960
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 960
Składniki
Na dno pucharków kładę rozkruszoną bezę. Wykładam warstwę z malin i pestek granatu. Śmietankę ubijam na sztywno. Przekładam do rękawa cukierniczego z tylką sferyczną. Śmietanę wyciskam do pucharków.
Na wierzchu każdego deseru układam różę bezową. Podaję od razu po przygotowaniu.
Deser najlepiej spożyć maksymalnie do 2 godzin od przygotowania, gdyż później bezy namiękną od śmietany i owoców.
Przepis na kwiaty bezowe: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-kwiaty-bezowe-dekoracja-ciast-i-deserow,192342,ika1961.html