Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja popularnego angielskiego deseru Eton mess.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14065
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15998
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6442
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14065
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15998
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6442
Składniki
Na dno pucharków kładę rozkruszoną bezę. Wykładam warstwę z malin i pestek granatu. Śmietankę ubijam na sztywno. Przekładam do rękawa cukierniczego z tylką sferyczną. Śmietanę wyciskam do pucharków.
Na wierzchu każdego deseru układam różę bezową. Podaję od razu po przygotowaniu.
Deser najlepiej spożyć maksymalnie do 2 godzin od przygotowania, gdyż później bezy namiękną od śmietany i owoców.
Przepis na kwiaty bezowe: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-kwiaty-bezowe-dekoracja-ciast-i-deserow,192342,ika1961.html