Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak Karnawał to Karnawał i faworki:)
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać tłuszcz, cukier puder, jajka, sól, ocet (spirytus), śmietnę. Wszystko razem zagnieść i dobrze wyrobić . Ciasto powinno być twarde jak na makaron. Ciasto odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę, przykryć je lnianą ściereczką aby nie obeschło. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować, podsypując lekko mąką. Za pomocą specjalnego radełka lub zwykłego noża wykrawać paski i formować faworki. Każdy pasek naciąć wzdłuż i przełożyć koniec faworka przez nacięcie:), Faworki wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po wyjęciu faworki odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 133
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 290
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 187
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 115
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 10
Babeczki czekoladowe wafelkami, zostały wypełnione słodkościami, panna cottą...
Odsłon: 133
Wśród wypieków sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygo...
Odsłon: 290
Pyszna i szybka sałatka z pomidorami czerwoną cebulę i żółtym serem posypana...
Odsłon: 187
Pyszne i pożywna sałatka z makaronem, piersią z kurczaka oraz suszonymi pomid...
Odsłon: 115
Zapraszam na przepis na pyszne i mięciutkie polędwiczki wieprzowe w sosie pie...
Odsłon: 10
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać tłuszcz, cukier puder, jajka, sól, ocet (spirytus), śmietnę. Wszystko razem zagnieść i dobrze wyrobić . Ciasto powinno być twarde jak na makaron. Ciasto odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę, przykryć je lnianą ściereczką aby nie obeschło. Po tym czasie ciasto cienko rozwałkować, podsypując lekko mąką. Za pomocą specjalnego radełka lub zwykłego noża wykrawać paski i formować faworki. Każdy pasek naciąć wzdłuż i przełożyć koniec faworka przez nacięcie:), Faworki wrzucać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor. Po wyjęciu faworki odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego.
Przepisy Desery
Desery
Placek drożdżowy z rabarbarem
Desery
Ciasto z galaretką i truskawkami
Desery
Ciasto na upalne dni
Desery
Ciasto z truskawkami
Placek drożdżowy z rabarbarem
Przepis prosty a ciasto zawsze udane
Odsłon: 36
Ciasto z galaretką i truskawkami
Ciasto lekkie. Ładnie się prezentuje a jeszcze lepiej smakuje. SMACZNEGO
Odsłon: 58