Do góry

Desery Przepis na:

Faworki

Faworki

Autor:

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 2991

Dodano:

Odsłon: 51229

ledwo zdążyłam zrobić zdjęcie..

Składniki

  • mąka, 2 szkl
  • żółtka, 4 szt
  • spirytus lub ocet, 1 łyżka
  • cukier, 1/2 łyżeczki
  • sól, 1/2łłyżeczki
  • proszek do pieczenia, 1płaska łyżeczka
  • Śmietana gęsta kwaśna, 1 mały kubeczek
  • olej lub smalec do smażenia,cukier puder do posypania
5-6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Faworki

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiać zrobić dołek,dodać sól,cukier żółtka i pozostałe składniki dobrze wyrobić jeśli jest potrzeba podsypywać mąką.Ciasto włożyć na godzinę do lodówki.Po wyjęciu dobrze zbić podzielić na trzy części rozwałkować,wyciąć faworki i smażyć na rozgrzanym oleju>

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń