Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 57
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 33
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 50
Placki z cukinii niemal jak ziemniaczane, delikatne, chrupiące, cieniutkie, t...
Odsłon: 57
Czyli makaron na policzkach wieprzowych - guanciale. Czyli podróż w poszukiwa...
Odsłon: 33
Malfatti to włoskie małe kluseczki przeważnie ze szpinakiem i serem, polane s...
Odsłon: 50
Składniki
Mąkę przesiać zrobić dołek,dodać sól,cukier żółtka i pozostałe składniki dobrze wyrobić jeśli jest potrzeba podsypywać mąką.Ciasto włożyć na godzinę do lodówki.Po wyjęciu dobrze zbić podzielić na trzy części rozwałkować,wyciąć faworki i smażyć na rozgrzanym oleju>