Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe faworki / chruściki na piwie.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 497
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1168
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49520
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1292
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 497
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1168
Przepis dnia
Kapsalon to danie, które podbiło serca smakoszy na całym świecie. Wywodzące s...
Odsłon: 49520
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 1292
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem. Wlać piwo i dodać przesianą mąkę. Zagnieść ciasto. Stolnicę lekko oprószyć mąką. Rozwałkować cienko ciasto i radełkiem pociąć na prostokąty. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Przełożyć przez nie jedną stronę chruścika tworząc kokardkę. W garnku rozgrzać olej. Do gorącego oleju włożyć kilka chruścików. Po kilkudziesięciu sekundach przewrócić je na drugą stronę. Upieczone chruściki wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej i przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Zimne posypać cukrem pudrem.