Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe faworki / chruściki na piwie.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 164
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 430
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 164
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 385
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 430
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem. Wlać piwo i dodać przesianą mąkę. Zagnieść ciasto. Stolnicę lekko oprószyć mąką. Rozwałkować cienko ciasto i radełkiem pociąć na prostokąty. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Przełożyć przez nie jedną stronę chruścika tworząc kokardkę. W garnku rozgrzać olej. Do gorącego oleju włożyć kilka chruścików. Po kilkudziesięciu sekundach przewrócić je na drugą stronę. Upieczone chruściki wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej i przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Zimne posypać cukrem pudrem.