Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe faworki / chruściki na piwie.
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 29
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 139
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem. Wlać piwo i dodać przesianą mąkę. Zagnieść ciasto. Stolnicę lekko oprószyć mąką. Rozwałkować cienko ciasto i radełkiem pociąć na prostokąty. Na środku każdego prostokąta zrobić nacięcie. Przełożyć przez nie jedną stronę chruścika tworząc kokardkę. W garnku rozgrzać olej. Do gorącego oleju włożyć kilka chruścików. Po kilkudziesięciu sekundach przewrócić je na drugą stronę. Upieczone chruściki wyjmować za pomocą łyżki cedzakowej i przełożyć na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Zimne posypać cukrem pudrem.