Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste faworki przygotowane na kefirze
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Wszystkie składniki połącz w misce, a następnie zagnieć ciasto * W razie potrzeby dodaj więcej mąki lub kefiru, tak aby powstało jednolite i miękkie ciasto. Ciasto uformuj w kulę, przykryj miską i pozostaw na 30 min żeby odpoczęło Następnie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 0,5-1 cm Potnij na pasy o szerokości ok. 2-3 cm i długości takiej, aby zmieściły się w garnku, w którym będziesz je smażyć Na środku każdego paska zrób nacięcie i przewiń przez nie jeden koniec uzyskując charakterystyczną kokardkę Smaż na dobrze rozgrzanym tłuszczu do jasnozłotego koloru