Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak nazwałam moje faworki dlatego że przygotowałam je na jasnym piwie. Faworki bardzo smaczne chrupkie i na pewno na jednym się nie skończy. Polecam
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1479
Polecam.
Odsłon: 264
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 77
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1479
Polecam.
Odsłon: 264
Przepyszne, proste ciasto na samych białkach. Szybkie w przygotowaniu i bardz...
Odsłon: 77
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 263
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości.( można mikserem lub trzepaczką kuchenną). Następnie cały czas ucierając wlać stopniowo piwo, przesiać mąkę i wyrobić gładkie , elastyczne ciasto. ( ciasto tak elastyczne jak na pierogi). Ciasto cienko rozwałkować , pokroić w paski w miarę równej wielkości , chociaż mnie się to nigdy nie udaje, naciąć każdy na środku wzdłuż i przewinąć jeden koniec przez rozcięcie. Smażyć w dobrze rozgrzanym głębokim oleju na złoty , rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Ułożyć na półmisku lub w misce posypując przez sitko cukrem pudrem. Smacznego. Rada; szkl. o poj. 250 ml, kroić paski radełkiem lub nożem, starać utrzymywać się jednakową temperaturę,
Utrzeć żółtka z obydwoma cukrami , dodając mąkę.
Ciasto cienko rozwałkować , pokroić w paski w miarę równej wielkości , chociaż mnie się to nigdy nie udaje, naciąć każdy na środku wzdłuż i przewinąć jeden koniec przez rozcięcie.
Smażyć w dobrze rozgrzanym głębokim oleju na złoty , rumiany kolor, odsączyć na ręczniku papierowym.
Po odsączeniu oprószyć cukrem pudrem , faworki gotowe do podania.