Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak nazwałam moje faworki dlatego że przygotowałam je na jasnym piwie. Faworki bardzo smaczne chrupkie i na pewno na jednym się nie skończy. Polecam
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 525
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4911
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5166
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 6102
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 384
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 525
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 4911
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5166
Co to za ciasto? wyglądem bardzo przypomina Panią Walewską, ale smakuje inacz...
Odsłon: 6102
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 384
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości.( można mikserem lub trzepaczką kuchenną). Następnie cały czas ucierając wlać stopniowo piwo, przesiać mąkę i wyrobić gładkie , elastyczne ciasto. ( ciasto tak elastyczne jak na pierogi). Ciasto cienko rozwałkować , pokroić w paski w miarę równej wielkości , chociaż mnie się to nigdy nie udaje, naciąć każdy na środku wzdłuż i przewinąć jeden koniec przez rozcięcie. Smażyć w dobrze rozgrzanym głębokim oleju na złoty , rumiany kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Ułożyć na półmisku lub w misce posypując przez sitko cukrem pudrem. Smacznego. Rada; szkl. o poj. 250 ml, kroić paski radełkiem lub nożem, starać utrzymywać się jednakową temperaturę,
Utrzeć żółtka z obydwoma cukrami , dodając mąkę.
Ciasto cienko rozwałkować , pokroić w paski w miarę równej wielkości , chociaż mnie się to nigdy nie udaje, naciąć każdy na środku wzdłuż i przewinąć jeden koniec przez rozcięcie.
Smażyć w dobrze rozgrzanym głębokim oleju na złoty , rumiany kolor, odsączyć na ręczniku papierowym.
Po odsączeniu oprószyć cukrem pudrem , faworki gotowe do podania.