Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszystko, co jest czekoladowe i słodkie. Jednak nie można przesadzać z cukrem, dlatego zrobiłam fit trufle bez dodatku cukru. Zastąpiłam go miodem. Trufle robi się bardzo szybko, a najważniejsze, że smakują obłędnie! Zdrowa wersja słodyczy ;)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1931
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5772
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5779
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97986
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1931
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5772
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5779
Składniki
Oba rozdaje trufli wykonujemy w ten sam sposób. Fasolę i płatki migdałów blendujemy na jednolitą masę. Czekoladę należy drobno posiekać, wsypać do suchej miseczki, dodać miód. Wstawić do większego naczynia z niewielką ilością wody, gotujemy na bardzo małym ogniu. Należy uważać, aby woda nie dostała się do naczynka z czekoladą. Do masy fasolowej dodajemy rozpuszczona czekoladę. Dokładnie miksujemy na jednolitą papkę. Formujemy małe kulki, do środka wkładamy migdał. Trufle obtaczamy w kako i w wiórkach kokosowych.