Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser z płynną czekoladą
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 138
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 250
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 237
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 138
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3813
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 250
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 237
Składniki
1. Na kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, masło, i cukier. 2. Jak składniki się rozpuszczą dodajemy mąke 3. Na koniec dodajemy jajka i szybko mieszamy 4. Do wypiekania ciastek używamy aluminiowych foremek do babeczek 5. Foremkę wypełniamy na ¾ wysokości foremki i pieczemy około 8-10min w temperaturze 180’ Sposob przygotowania sosu malinowego. 1. Maliny i cukier wrzucamy na patelnie i smażymy na małym ogniu ok. 20min 2. Po tym czasie mielimy maliny 3 przecieramy sos przez sitko z bardzo małym oczkiem żeby wszystkie ziarna z malin zostały na sitku. Do dekoracji dodajemy świeże maliny , mogą być też truskawki i liście mięty. Smacznego