Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki deser z płynną czekoladą
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1087
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5600
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1087
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12172
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5157
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
1. Na kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, masło, i cukier. 2. Jak składniki się rozpuszczą dodajemy mąke 3. Na koniec dodajemy jajka i szybko mieszamy 4. Do wypiekania ciastek używamy aluminiowych foremek do babeczek 5. Foremkę wypełniamy na ¾ wysokości foremki i pieczemy około 8-10min w temperaturze 180’ Sposob przygotowania sosu malinowego. 1. Maliny i cukier wrzucamy na patelnie i smażymy na małym ogniu ok. 20min 2. Po tym czasie mielimy maliny 3 przecieramy sos przez sitko z bardzo małym oczkiem żeby wszystkie ziarna z malin zostały na sitku. Do dekoracji dodajemy świeże maliny , mogą być też truskawki i liście mięty. Smacznego