Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to fantastyczny, szlachetny i prosty, bo tylko z czterech składników aksamitny w konsystencji krem rodem z Francji. U mnie znika bardzo szybko i warto przygotować go sobie dzień przez konsumpcją. Naprawdę warto, jedynie się chłodzi w lodówce, a można zwiększyć proporcje w zależności od liczby osób.
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 134
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7143
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 134
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7143
Składniki
Śmietankę zagotować na małym ogniu z cukrem i cukrem wanilinowym. Jak się zagotuje, wtedy zestawić z palnika. Żółtka ubijać około pół minuty i cienkim strumieniem wlewać śmietankę. (nie można tego robić szybko, ponieważ z masy może stać się jajecznica, a składniki się tak dobrze nie połączą.) Masę wlewać do żaroodpornych kokilek lub innych miseczek, które są odporne na wysokie temperatury. Krem piec w temperaturze 100 stopni Celsjusza w kąpieli wodnej przez około 45-50 minut do ścięcia się masy. Następnie krem schłodzić i włożyć na minimum 2 h do lodówki. Na koniec można lekko posypać z wierzchu cukrem i go skarmelizować palnikiem gazowym, ale to nie musi być (w zależności od dostępności.