Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia ciastka które wyglądają jak drożdżowe bułeczki w pomniejszeniu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1132
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8762
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18167
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1132
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5666
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8762
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18167
Składniki
Biały ser przełożyć do miski. Wbić jajko. Dodać cukier i budyń w proszku. Zmiksować na jednolitą masę serową. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować całe równomiernie masą serową. Ciasto zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem. Piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.