Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie bułeczki z serem

Przepis dnia 2019-12-05
Francuskie bułeczki z serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 660

Dodano:

Odsłon: 6913

Szybkie do zrobienia ciastka które wyglądają jak drożdżowe bułeczki w pomniejszeniu.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta framcuskiego 300g
  • 250g białego sera mielonego
  • 3 płaskie łyżki cukru
  • 1 łyżeczka budyniu waniliowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • cukier puder do oprószenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Biały ser przełożyć do miski. Wbić jajko. Dodać cukier i budyń w proszku. Zmiksować na jednolitą masę serową. Ciasto francuskie rozwinąć i posmarować całe równomiernie masą serową. Ciasto zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku i pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posmarować mlekiem. Piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń