Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-10-2015
Ciasteczka na francuskim cieście z waniliowym budyniem, śliwkami i wiórkami kokosowymi. Idealne do zrobienia czegoś słodkiego ,,na szybko". :)
Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy tylko się zagotuje, zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia. W razie potrzeby można dodać odrobinę masła, będzie wtedy bardziej kremowy. :)
Piekarnik nastawić na 180 stopni C.
Śliwki umyć, przekroić na pół i pozbawić pestek.
Ciasto francuskie podzielić na (w miarę możliwości) równe prostokąty. Mi wyszło ich łącznie piętnaście. Na środku rozsmarować odrobinę budyniu (po jednej łyżce na jedno ciastko). Ułożyć po dwie połówki śliwek. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem, a następnie posypać wiórkami kokosowymi.
Piec przez ok. 20 minut do czasu, aż ciastka się ładnie zezłocą. :) Ja piekłam w dwóch turach.
Idealne ciasto dla leniuchów :) wystarczy warstwowo wyłożyć składniki i po 3...
Odsłon: 2437
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 131
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 249
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam j...
Odsłon: 440
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 206
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 50
Bardzo smaczne bułki, upieczone z pszennej mąki, idealne do porannych śniadań...
Odsłon: 131
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 249
Jesteś wielbicielem podrobów, to mam dla Ciebie idealny przepis, nie jadłam j...
Odsłon: 440
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 206
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 50
Składniki
Budyń ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy tylko się zagotuje, zdjąć z ognia i odstawić do przestudzenia. W razie potrzeby można dodać odrobinę masła, będzie wtedy bardziej kremowy. :) Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Śliwki umyć, przekroić na pół i pozbawić pestek.
Ciasto francuskie podzielić na (w miarę możliwości) równe prostokąty. Mi wyszło ich łącznie piętnaście. Na środku rozsmarować odrobinę budyniu (po jednej łyżce na jedno ciastko). Ułożyć po dwie połówki śliwek. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem, a następnie posypać wiórkami kokosowymi. Piec przez ok. 20 minut do czasu, aż ciastka się ładnie zezłocą. :) Ja piekłam w dwóch turach.
Przepisy Desery
Desery
Prezydent
Desery
Ptasie mleczko z galaretką
Desery
Rolada bezowa z malinami
Desery
Kokosowe kostki
Prezydent
Doskonałe ciasto na wiele okazji. Ciemna masa z dodatkiem dużej ilości czekol...
Odsłon: 37
Ptasie mleczko z galaretką
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 764