Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuskie ciastka z rabarbarem przygotujesz w kilka chwil. Wykonanie ciastek jest bardzo proste, więc możesz przygotować je z dziećmi, a nawet pozwolić dzieciom zrobić ten przysmak samodzielnie. Wspólne pieczenie zawsze wywołuje mnóstwo radości, zwłaszcza gdy efektem są pyszne, kruche ciastka o ciekawym, rabarbarowo-budyniowym nadzieniu.
Przygotuj budyń. 200 ml mleka wlej do garnka i zagotuj. W międzyczasie połącz proszek budyniowy z resztą mleka i łyżką cukru. Wlej zawiesinę na gotujące mleko i energicznie mieszaj do uzyskania gotowego budyniu. Odstaw garnek do przestygnięcia zawartości.
Odetnij zdrewniałe końcówki rabarbaru, a następnie umyj go i pokrój w kawałki ok. 2 cm.
Rozwiń ciasto francuskie i wytnij kwadraty (ok.8-10 sztuk). Wykładaj łyżką budyń na środek kwadratów i składaj rogi do środka. Na budyniu układaj fragmenty rabarbaru. Brzegi ciasteczek posmaruj roztrzepanym żółtkiem, a całość posyp cukrem.
Ciastka wykładaj na czarną blaszkę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 200°C na 20 minut. Gdy ciastka będą rumiane, wyjmij z piekarnika. Możesz podawać od razu, gdy tylko nieco przestygną.
Sezon na rabarbar się zaczyna wiec zapraszam po przepis na kruche ciasto z ra...
Odsłon: 3728
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9993
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 591
Jeśli spróbujesz tego ciasta, zapragniesz mieć imieniny codziennie, by móc go...
Odsłon: 9993
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 591
Składniki
Przygotuj budyń. 200 ml mleka wlej do garnka i zagotuj. W międzyczasie połącz proszek budyniowy z resztą mleka i łyżką cukru. Wlej zawiesinę na gotujące mleko i energicznie mieszaj do uzyskania gotowego budyniu. Odstaw garnek do przestygnięcia zawartości.
Odetnij zdrewniałe końcówki rabarbaru, a następnie umyj go i pokrój w kawałki ok. 2 cm. Rozwiń ciasto francuskie i wytnij kwadraty (ok.8-10 sztuk). Wykładaj łyżką budyń na środek kwadratów i składaj rogi do środka. Na budyniu układaj fragmenty rabarbaru. Brzegi ciasteczek posmaruj roztrzepanym żółtkiem, a całość posyp cukrem.
Ciastka wykładaj na czarną blaszkę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 200°C na 20 minut. Gdy ciastka będą rumiane, wyjmij z piekarnika. Możesz podawać od razu, gdy tylko nieco przestygną.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem i truskawkami
Desery
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Desery
Najprostszy przepis na ciasto czekoladowe
Desery
Odrywane bułki drożdzowe z wiśniami
Ciasto z kremem i truskawkami
Robię te ciasto bardzo często ponieważ jest pyszne i proste w przygotowaniu....
Odsłon: 50
Sernik na zimno z porzeczkami i galaretką
Doskonały smakołyk do kawy. Sernik na kruchym spodzie z porzeczkami i galaret...
Odsłon: 209