Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuskie ciastka z rabarbarem przygotujesz w kilka chwil. Wykonanie ciastek jest bardzo proste, więc możesz przygotować je z dziećmi, a nawet pozwolić dzieciom zrobić ten przysmak samodzielnie. Wspólne pieczenie zawsze wywołuje mnóstwo radości, zwłaszcza gdy efektem są pyszne, kruche ciastka o ciekawym, rabarbarowo-budyniowym nadzieniu.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39461
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39461
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 408
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 179
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 376
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9270
Składniki
Przygotuj budyń. 200 ml mleka wlej do garnka i zagotuj. W międzyczasie połącz proszek budyniowy z resztą mleka i łyżką cukru. Wlej zawiesinę na gotujące mleko i energicznie mieszaj do uzyskania gotowego budyniu. Odstaw garnek do przestygnięcia zawartości.
Odetnij zdrewniałe końcówki rabarbaru, a następnie umyj go i pokrój w kawałki ok. 2 cm. Rozwiń ciasto francuskie i wytnij kwadraty (ok.8-10 sztuk). Wykładaj łyżką budyń na środek kwadratów i składaj rogi do środka. Na budyniu układaj fragmenty rabarbaru. Brzegi ciasteczek posmaruj roztrzepanym żółtkiem, a całość posyp cukrem.
Ciastka wykładaj na czarną blaszkę piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do pieca nagrzanego do 200°C na 20 minut. Gdy ciastka będą rumiane, wyjmij z piekarnika. Możesz podawać od razu, gdy tylko nieco przestygną.