Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadchodzą Walentynki możemy przygotować coś szybkiego a zarazem pysznego. Wystarczy dziesięć minut, dwa składniki i czekoladowe serduszka są gotowe a Francja kojarzy nam się z miłością, dlatego wykorzystałam do tego ciasto francuskie.
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22099
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 119
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 393
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 165
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22099
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 119
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 393
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 121
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 165
Składniki
1. Ciasto francuskie rozkładam, smaruję cienko Nutellą i przykrywam drugim ciastem francuskim
2. Ciasto kroję w pionowe pięciocentymetrowe paski, zwijam kilka razy w spirale.
3. Następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , układając kształt serca. 4. Piekę w rozgrzanym piekarniku 10 minut w 180°C.
5. Gotowe. 6. Smacznego.