Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser galaretkowy jest prosty do przygotowania, tani, a co najważniejsze smakuje dzieciom, jak i dorosłym. Polecam!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 168
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
Galaretkę przyrządzić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Słoiczki umieść w niedużym pudełku lub naczyniu, tak aby były przechylone równo w tą samą stronę. Rozlać galaretkę i całość przełożyć delikatnie do lodówki, aby galaretka stężała. Żelatynę – ilość odpowiednią dla 0,5l płynu – zazwyczaj 2łyżki, zalać niewielką ilością wody i odstawić na minutę, po czym mieszać do rozpuszczenia. Mleko delikatnie podgrzać, np. w mikrofali, następnie dobrze zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i kakao – dodając taką porcję kakao, w zależności jak intensywny smak galaretki chcemy uzyskać. Dodać rozpuszczoną żelatynę i mleko przelać na zastygniętą galaretkę, odstawić do zastygnięcia.