Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser. Polecam każdemu kto ma ochotę na odrobinę czegoś słodkiego.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 452
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2124
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 47
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 29
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 888
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 452
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2124
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 47
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 29
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 888
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, część zostawić do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, połączyć z pulpą śliwkową i przełożyć do stożkowych foremek.
Schładzać min. 1 h.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Galaretki wyjąć z foremek i podawać udekorowane śmietaną, miętą i cząstkami śliwek.