Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny deser. Polecam każdemu kto ma ochotę na odrobinę czegoś słodkiego.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414893
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2414
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3869
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414893
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2414
Składniki
Śliwki umyć, osuszyć, wypestkować, część zostawić do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem.
Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości wrzątku, połączyć z pulpą śliwkową i przełożyć do stożkowych foremek.
Schładzać min. 1 h.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan fixem.
Galaretki wyjąć z foremek i podawać udekorowane śmietaną, miętą i cząstkami śliwek.