Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7957
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 78
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7957
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 78
Składniki
Melona obieramy i kroimy w kosteczkę. Następnie miksujemy blenderem. Zmiksowaną masę przecieramy jeszcze przez sitko. Listki żelatyny po kolei zanurzamy w zimnej wodzie. Zostawiamy na 7 minut. Następnie wodę odlewamy, listki wyciskamy w dłoni. Dolewamy ok.100 ml gorącej wody i mieszamy łyżką. Wlewamy do soku z melona. Mieszamy.
Z jednego melona wyszło mi prawie 1 litr soku. Zużyłam 12 listków żelatyny. Pod galaretką z melona jest zwykła galaretka pomarańczowo-cytrynowa. Podajemy schłodzone. Smacznego :)