Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 235
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 914
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 51
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 235
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 45
Letni obiad bez tego dodatku nie istnieje! Ta uniwersalna przekąska to obowią...
Odsłon: 914
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 51
Składniki
Melona obieramy i kroimy w kosteczkę. Następnie miksujemy blenderem. Zmiksowaną masę przecieramy jeszcze przez sitko. Listki żelatyny po kolei zanurzamy w zimnej wodzie. Zostawiamy na 7 minut. Następnie wodę odlewamy, listki wyciskamy w dłoni. Dolewamy ok.100 ml gorącej wody i mieszamy łyżką. Wlewamy do soku z melona. Mieszamy.
Z jednego melona wyszło mi prawie 1 litr soku. Zużyłam 12 listków żelatyny. Pod galaretką z melona jest zwykła galaretka pomarańczowo-cytrynowa. Podajemy schłodzone. Smacznego :)