Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2003
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10268
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2904
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2003
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 763
Składniki
Melona obieramy i kroimy w kosteczkę. Następnie miksujemy blenderem. Zmiksowaną masę przecieramy jeszcze przez sitko. Listki żelatyny po kolei zanurzamy w zimnej wodzie. Zostawiamy na 7 minut. Następnie wodę odlewamy, listki wyciskamy w dłoni. Dolewamy ok.100 ml gorącej wody i mieszamy łyżką. Wlewamy do soku z melona. Mieszamy.
Z jednego melona wyszło mi prawie 1 litr soku. Zużyłam 12 listków żelatyny. Pod galaretką z melona jest zwykła galaretka pomarańczowo-cytrynowa. Podajemy schłodzone. Smacznego :)