Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20779
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9513
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1094
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4425
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 163
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20779
Składniki
Melona obieramy i kroimy w kosteczkę. Następnie miksujemy blenderem. Zmiksowaną masę przecieramy jeszcze przez sitko. Listki żelatyny po kolei zanurzamy w zimnej wodzie. Zostawiamy na 7 minut. Następnie wodę odlewamy, listki wyciskamy w dłoni. Dolewamy ok.100 ml gorącej wody i mieszamy łyżką. Wlewamy do soku z melona. Mieszamy.
Z jednego melona wyszło mi prawie 1 litr soku. Zużyłam 12 listków żelatyny. Pod galaretką z melona jest zwykła galaretka pomarańczowo-cytrynowa. Podajemy schłodzone. Smacznego :)