Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka z nektarynki z miętową bitą śmietaną

Galaretka z nektarynki z miętową bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48554

Dodano:

Odsłon: 2621

:)

Składniki

  • 1 nektarynka
  • sok z cytryny
  • 50 ml białego wina
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 50 ml wody
  • śmietana 30 % 200 ml
  • 2 łyżki cukru
  • 50 ml syropu miętowego
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Nektarynkę obieramy,kroimy na kawałki i wrzucamy do rondla. Dodajemy 50 ml wody,białe wino,cukier i sok z cytryny,zagotowujemy. Gdy nektarynka będzie już miękka,blendujemy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie,dokładnie łączymy z powstałym nektarem. Przelewamy do salaterek,odstawiamy do zestalenia.
    Śmietanę ubijamy ze szczyptą cukru i syropem miętowym,nakładamy na zastygniętą galaretkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń