Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki w skórkach pomarańczy idealne na letnie przyjęcie, kinder party czy inną uroczystość.
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52117
Polecam.
Odsłon: 326
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 256
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2492
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52117
Polecam.
Odsłon: 326
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 256
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2492
Składniki
Pomarańcze sparzyć, umyć. Przekroić na pół, wydrążyć środek. Galaretki przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu (ja użyłam 400 ml wody zamiast 500ml). Rozpuszczone galaretki przestudzić. Skórki pomarańczy poukładać w formie do muffinek. Przestudzone galaretki wlać do skórek. Przełożyć do lodówki do stężenia. Gotowe pokroić w ćwiartki. Podawać.