Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe ciasto z galaretkami, lekkie, pyszne, z odrobiną kokosu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7865
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 290
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 591
Składniki
Robimy ciasto żółte, ubijamy żółtka z jajkami i z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blaszkę (22 cm x 37 cm) wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach. Ciasto białe, ubijamy białka z cukrem na sztywno, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i wiórki kokosowe, delikatnie mieszamy i również wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 30 minut w 170 stopniach.
Masa: Każdą galaretkę rozpuszczamy osobno w 1,5 szklance wrzątku, wylewamy do płaskich naczyń zostawiamy do wystygnięcia. Jak galaretki są dobrze zastygnięte kroimy w kostkę, brzoskwinie jeżeli mamy, również kroimy w kostkę. Żelatynę moczymy w 2 łyżkach zimnej wody, uzupełniamy wrzątkiem do połowy szklanki, odstawiamy do wystygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, wlewamy letnią żelatynę ciągle ubijając, następnie dodajemy galaretki w kostkach i brzoskwinie, delikatnie mieszamy. Na żółte ciasto wykładamy masę i przykrywamy białym ciastem.
SMACZNEGO