Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd kilka lat temu zrobiłam go po raz pierwszy na stałe wszedł do naszego domu. Uwielbiają go Dzieci, to chyba ich ulubione ciasto. Tanie, lekkie oraz łatwe w przygotowaniu-mi zawsze pomaga Synek :). I naprawdę przepięknie prezentuje się na stole.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 207
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 207
Składniki
3 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody każda. Odstawiamy do stężenia i kroimy w kostkę. Żelatynę namaczamy w 4 łyżkach zimnej wody by napęczniała. Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, odstawiamy. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Mleko lekko studzimy. Do letniego mleka dodajemy pokrojone galaretki. Wylewamy na blaszkę lub do pojemniczków. Wstawiamy do lodówki. Czwartą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i tężejącą wylewamy na wierzch ciasta. U mnie wersja dwukolorowa bo akurat takie galaretki miałam w domu. U mnie też bez galaretki na wierzchu za to z 4 w środku. Smacznego!