Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd kilka lat temu zrobiłam go po raz pierwszy na stałe wszedł do naszego domu. Uwielbiają go Dzieci, to chyba ich ulubione ciasto. Tanie, lekkie oraz łatwe w przygotowaniu-mi zawsze pomaga Synek :). I naprawdę przepięknie prezentuje się na stole.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 868
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5908
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9740
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 868
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5908
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9740
Składniki
3 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody każda. Odstawiamy do stężenia i kroimy w kostkę. Żelatynę namaczamy w 4 łyżkach zimnej wody by napęczniała. Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, odstawiamy. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Mleko lekko studzimy. Do letniego mleka dodajemy pokrojone galaretki. Wylewamy na blaszkę lub do pojemniczków. Wstawiamy do lodówki. Czwartą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i tężejącą wylewamy na wierzch ciasta. U mnie wersja dwukolorowa bo akurat takie galaretki miałam w domu. U mnie też bez galaretki na wierzchu za to z 4 w środku. Smacznego!