Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Odkąd kilka lat temu zrobiłam go po raz pierwszy na stałe wszedł do naszego domu. Uwielbiają go Dzieci, to chyba ich ulubione ciasto. Tanie, lekkie oraz łatwe w przygotowaniu-mi zawsze pomaga Synek :). I naprawdę przepięknie prezentuje się na stole.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1598
Składniki
3 galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody każda. Odstawiamy do stężenia i kroimy w kostkę. Żelatynę namaczamy w 4 łyżkach zimnej wody by napęczniała. Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, odstawiamy. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Mleko lekko studzimy. Do letniego mleka dodajemy pokrojone galaretki. Wylewamy na blaszkę lub do pojemniczków. Wstawiamy do lodówki. Czwartą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i tężejącą wylewamy na wierzch ciasta. U mnie wersja dwukolorowa bo akurat takie galaretki miałam w domu. U mnie też bez galaretki na wierzchu za to z 4 w środku. Smacznego!