Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretkowiec na biszkoptach na bazie jogurtu to znakomity pomysł na upalne dni, stanowi również pyszny smakołyk idealny dla najmłodszych. Galaretkowiec to bardzo smaczne, kolorowe i efektowne ciasto, którego składniki świetnie się ze sobą komponują tworząc doskonałą całość.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15774
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6396
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13982
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1613
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15774
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6396
Składniki
Czerwoną galaretkę wsypujemy do talerza lub miski i rozpuszczamy ją w 200 ml gorącej wody. Tak samo postępujemy z pozostałymi galaretkami, niebieską, zieloną i pomarańczową. Galaretki pozostawiamy do całkowitego wystudzenia , po czym wstawiamy do lodówki na kilka godzin aby stężały. Stężałe galaretki wyjmujemy z lodówki i kroimy w kostkę, po czym wstawiamy do lodówki aby się nie rozpuściły. Galaretki można przygotować dzień wcześniej.
Do małej miseczki wsypujemy żelatynę, wlewamy gorącą wodę i całość mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Rozpuszczoną żelatynę odstawiamy do wystudzenia.
W dużej misce umieszczamy jogurt, dodajemy cukier puder i wszystko łączymy za pomocą miksera. Do masy wlewamy wystudzoną żelatynę i całość starannie mieszamy. Następnie dodajemy pokrojone galaretki i wszystko bardzo delikatnie razem łączmy
Na spodzie formy wyłożonej folią aluminiową układamy biszkopty, jeden obok drugiego. Na biszkopty przekładamy masę jogurtową z galaretkami i dokładnie ją rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż masa stężeje.
Galaretki na wierzch ciasta rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Wystudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki aby lekko stężała, lekko tężejącą galaretką wlewamy na wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.