Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednoprocjowa przyjemność we francuskim klimacie.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99039
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99039
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5092
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13713
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5910
Składniki
W misce połączyć ze sobą mąkę z solą. Dodać pokrojone w kawałeczki masło i zmiksować za pomocą blendera.
W osobnej misce ubić jogurt naturalny i wodę. Dodać do mąki z masłem. Ciasto zagnieść palcami (lub drewnianą łyżką) zagnieść ciasto. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 20 minut.
Serek ricotta ubić z cukrem pudrem.
Po upływie czasu piekarnik nagrzać do 200 stopni. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, a następnie rozwałkować je na stolnicy (podsypać mąką w razie potrzeby) na okrąg. Przełożyć na papier do pieczenia. Na środek ciasta wyłożyć i rozsmarować serek ricotta z cukrem pudrem, ułożyć maliny, zawinąć krawędź ciasta do środka. Piec około 20-30 minut (grzanie: góra i dół).