Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednoprocjowa przyjemność we francuskim klimacie.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5499
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29842
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19542
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1095
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5499
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29842
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 246
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19542
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1095
Składniki
W misce połączyć ze sobą mąkę z solą. Dodać pokrojone w kawałeczki masło i zmiksować za pomocą blendera.
W osobnej misce ubić jogurt naturalny i wodę. Dodać do mąki z masłem. Ciasto zagnieść palcami (lub drewnianą łyżką) zagnieść ciasto. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na około 20 minut.
Serek ricotta ubić z cukrem pudrem.
Po upływie czasu piekarnik nagrzać do 200 stopni. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, a następnie rozwałkować je na stolnicy (podsypać mąką w razie potrzeby) na okrąg. Przełożyć na papier do pieczenia. Na środek ciasta wyłożyć i rozsmarować serek ricotta z cukrem pudrem, ułożyć maliny, zawinąć krawędź ciasta do środka. Piec około 20-30 minut (grzanie: góra i dół).