Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry to jeden lepszych pomysłów na obiad lub kolację.
gofrownica
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Jajka wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby się ogrzały (wtedy łatwiej ubić białka). Następnie oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy ¼ łyżeczki soli, ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy. Do żółtek dajemy ¼ łyżeczki soli i ubijamy do momentu aż zrobią białe. Następnie wlewamy wodę i olej. Miksujemy do połączenia składników. Teraz wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i miksujemy. Następnie do masy jajecznej dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy olejem. Wystarczy tylko raz posmarować. Wlewamy do formy ciasto i pieczemy od 4 do 7 minut w zależności od mocy urządzenia. Na gotowe gofry dajemy nasze ulubione dodatki i zajadamy.