Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry to jeden lepszych pomysłów na obiad lub kolację.
gofrownica
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 197
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4946
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 80
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 66
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 197
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4946
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 80
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 66
Składniki
Jajka wyciągamy wcześniej z lodówki, żeby się ogrzały (wtedy łatwiej ubić białka). Następnie oddzielamy białka od żółtek. Do białek dodajemy ¼ łyżeczki soli, ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy. Do żółtek dajemy ¼ łyżeczki soli i ubijamy do momentu aż zrobią białe. Następnie wlewamy wodę i olej. Miksujemy do połączenia składników. Teraz wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól i miksujemy. Następnie do masy jajecznej dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Rozgrzewamy gofrownicę i smarujemy olejem. Wystarczy tylko raz posmarować. Wlewamy do formy ciasto i pieczemy od 4 do 7 minut w zależności od mocy urządzenia. Na gotowe gofry dajemy nasze ulubione dodatki i zajadamy.