Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 246
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 120
Składniki
W jednej misce mieszamy maślankę, mleko, olej i żółtka. W drugiej mąkę, skrobię, sodę i cukier puder. Białka ubijamy na sztywno.
Do mokrych składników dodajemy suche, zmiksowane borówki i na koniec ubite białka. Mieszamy (ja zrobiłam to ręcznie) do dokładnego połączenia i pieczemy gofry.
Ja podałam je z twarogiem zmiksowanym z borówką.
UWAGI Pamiętajcie o mocy gofrownicy przynajmniej 1000 W.