Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry to smak wakacji, za którym po powrocie z urlopu tęsknimy nie mniej niż za szumem morza. O ile trudno stworzyć w domowych warunkach słoneczną, leniwą atmosferę nagrzanej słońcem plaży, zawsze można upiec pyszne gofry na jogurcie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 930
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 930
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4557
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1184
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 528
Składniki
Ogrzej wszystkie składniki na gofry do temperatury pokojowej.
Oddziel białka jaj od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Połącz masę żółtek z jogurtem. Przesiej do mieszaniny mąkę i proszek do pieczenia. Krótko wymieszaj – tylko do połączenia składników. Na koniec wlej cienką strużką masło i ponownie wymieszaj.
W osobnym naczyniu ubij pianę z białek ze szczyptą soli. Gotową pianę delikatnie połącz szpatułką z pozostałymi składnikami.
Nagrzej gofrownicę i lekko natłuść. Nałóż pierwszą porcję ciasta i wypiecz zgodnie z instrukcją dołączoną do urządzenia. W taki sam sposób wykorzystaj całe ciasto.
Upieczone gofry przestudź chwilę na kratce. Podawaj z ulubionymi dodatkami, na przykład bitą śmietaną owocami i posypką ze startej na tarce czekolady.