Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą jaglaną i rodzynkami pod serem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1202
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 23
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1202
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Liście kapusty gotuj 2 minuty w osolonej wodzie. Osącz, ostudź, zetnij twarde końce.
Kaszę jaglaną ugotuj w osolonej wodzie. Rodzynki namocz w wodzie, osącz. Marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Olej rozgrzej w garnku, podsmaż warzywa. Dodaj rodzynki, kaszę i orzechy, wymieszaj, przypraw do smaku. Farsz ułóż na liściach. Zwiń, formując gołąbki.
Sos: czosnek posiekaj, wymieszaj z pomidorami, przypraw do smaku oregano, solą i pieprzem.
Olej rozgrzej w rondlu, wlej 4 łyżki sosu. Ułóż gołąbki, wlej połowę sosu. Duś pod przykryciem 15 min, podlewając sosem. Pod koniec duszenia przykryj plastrami sera.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 3, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie