Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super rozgrzewa i poprawia humor.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8332
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 473
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8332
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 473
Składniki
Wykonanie: Wsypać do garnka cukier, kakao wymieszane z mąką, sól i wymieszać z małą ilością wody, tak aby nie było grudek. Następnie mieszając wlać wodę i doprowadzić do wrzenia. Gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Po czym wymieszać z mlekiem i zagotować ponownie. Doprawić wanilią i podawać z dodatkiem bitej śmietany.