Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo kremowa gorąca czekolada
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 17
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 109
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 17
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 109
Świąteczne smaki.
Odsłon: 95
Składniki
Odlać trochę mleka do szklanki. Resztę mleka wymieszać ze śmietaną w rondelku i zagotować.
Dodać kakao, pieprz cayenne, kawę i szczyptę soli. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać czekoladę i mieszać do rozpuszczenia.
Kiedy czekolada się rozpuści wymieszać odlane wcześniej mleko ze skrobią, wlać mieszankę do gorącego płynu, dokładnie wymieszać i gotować chwilę aż zgęstnieje. Podawać od razu, można udekorować bitą śmietaną i piankami oraz oprószyć kakaem