Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienny deser o smaku gruszek, karmelu oraz wanilii z kakao i cynamonem.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4465
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12122
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5642
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 202
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4465
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12122
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6878
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5642
Składniki
Gruszki umyć, przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Arkusz papieru powinien być wystarczająco duży, aby zawinąć gruszki.
Do każdej wydrążonej gruszki wsypać po 1/2 łyżeczki kakao, 1/4 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki cukru białego. Cukrem wanilinowym posypać równomiernie wierzch każdego owocu.
Gruszki zawinąć tak, jak jest to pokazane na zdjęciu.
Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną przez około 20 minut, następnie naczynie wyjąć i odkryć papier.
Piec odkryte jeszcze przez 10 minut z włączoną jedynie grzałką górną, aby z cukru powstał karmel. Naczynie należy umieścić jak najwyżej w piekarniku.
Fantastyczny deser gotowy!