Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienny deser o smaku gruszek, karmelu oraz wanilii z kakao i cynamonem.
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 898
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 212
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 716
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 898
Składniki
Gruszki umyć, przekroić wzdłuż na połówki, wydrążyć gniazda nasienne i ułożyć w naczyniu żaroodpornym wyłożonym papierem do pieczenia. Arkusz papieru powinien być wystarczająco duży, aby zawinąć gruszki.
Do każdej wydrążonej gruszki wsypać po 1/2 łyżeczki kakao, 1/4 łyżeczki cynamonu i 1/4 łyżeczki cukru białego. Cukrem wanilinowym posypać równomiernie wierzch każdego owocu.
Gruszki zawinąć tak, jak jest to pokazane na zdjęciu.
Piec w temperaturze 190 stopni Celsjusza w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną przez około 20 minut, następnie naczynie wyjąć i odkryć papier.
Piec odkryte jeszcze przez 10 minut z włączoną jedynie grzałką górną, aby z cukru powstał karmel. Naczynie należy umieścić jak najwyżej w piekarniku.
Fantastyczny deser gotowy!