Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 829
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5788
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9602
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 278
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 829
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5788
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9602
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 278
Składniki
Do rondla wlać 2 szklanki wody, sok z cytryny, dodać cukier i wanilię, gotować pod przykryciem 5 minut. Gruszki obrać, pozostawiając ogonek, wydrążyć nasiona.
Gruszki ustawić pionowo w syropie i gotować 10-15 minut. Gdy będą dość miękkie, wyjąć, osączyć i ostudzić. Można je zostawić w całości lub przekroić na pół.
Do rondelka wlać 3 łyżki wody, dodać masło, wrzucić pokruszoną czekoladę, wlać rum i podgrzewać na małym ogniu stale mieszając. Idealnie gładki sos zdjąć z ognia.
Czekoladę najlepiej rozpuszczać ją na parze, na bardzo małym ogniu. Niemożna doprowadzić do jej zagotowania gdyż może nam się zważyć.
Na talerzach położyć po trzy kulki lodów waniliowych, w środek wstawić pionowo gruszkę, polać gorącym sosem czekoladowym. Wierzch posypać prażonymi płatkami migdałów.