Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 87
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 155
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 554
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 87
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 155
Składniki
Gruszki obrać, skropić cytryną i ugotować w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru i reszty cytryny (ok. 10 min). Z pozostałego cukru zrobić karmel, dodając na początku podgrzewania 2 łyżki wody. Kiedy cukier będzie jednolicie złoty, dodać płynny miód i wymieszać. Gorące gruszki podawać polane karmelem.