Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15845
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15845
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Gruszki obrać ze skórki ( nie odcinać ogonków ), od strony czubka wydrążyć gniazda nasienne.
Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny.
Ugotować gruszki w syropie, aby były miękkie.
Wyjąć owoce z syropu, ustawić ogonkami do góry i ostudzić.
Czekoladę włożyć do kubka, wlać mleko, wstawić kubek do większego naczynia z gorącą wodą i rozpuścić czekoladę. Przestudzoną, ale jeszcze płynną polać gruszki i zostawić do zastygnięcia.