Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15220
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4588
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8971
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17605
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15220
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4588
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8971
Składniki
Gruszki obrać ze skórki ( nie odcinać ogonków ), od strony czubka wydrążyć gniazda nasienne.
Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny.
Ugotować gruszki w syropie, aby były miękkie.
Wyjąć owoce z syropu, ustawić ogonkami do góry i ostudzić.
Czekoladę włożyć do kubka, wlać mleko, wstawić kubek do większego naczynia z gorącą wodą i rozpuścić czekoladę. Przestudzoną, ale jeszcze płynną polać gruszki i zostawić do zastygnięcia.