Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 441
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 160
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 441
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 160
Składniki
Gruszki obrać ze skórki ( nie odcinać ogonków ), od strony czubka wydrążyć gniazda nasienne.
Zagotować dwie szklanki wody z cukrem, cukrem waniliowym i skórką z cytryny.
Ugotować gruszki w syropie, aby były miękkie.
Wyjąć owoce z syropu, ustawić ogonkami do góry i ostudzić.
Czekoladę włożyć do kubka, wlać mleko, wstawić kubek do większego naczynia z gorącą wodą i rozpuścić czekoladę. Przestudzoną, ale jeszcze płynną polać gruszki i zostawić do zastygnięcia.